Döbbenetes időjárás lesz karácsonytól tavaszig!Sokkoló előrejelzés!



Egészen váratlant produkál az időjárás. Mutatjuk, mi vár ránk a következő hetekben.

Javába folynak a tippelgetések, vajon fehér karácsonyunk lesz-e idén. Az Időkép előrejelzése alapján 35% az esély rá, hogy esni fog a hókarácsonykor, mi azonban nem elégedtünk meg ezzel, hanem megnéztük, vajon a nemzetközi előrejelzések milyen időt jósolnak hazánknak a következő hetekre. 


Amivel pedig szembesültünk, az egészen megdöbbentő volt. Nemhogy hóesésben alig reménykedhetünk, de olyan enyhe telünk lesz, amilyenben már régen volt részünk. 

A karácsony környéke még egy kicsit szigorú, fagy közeli állapotot mutat, sőt a két ünnep között hóesésben is lehet reménykedni. Ami viszont utána jön,az teljes döbbenet! 


Január első felében már csak éjjel kell mínuszokra számítani, sőt a 0 fokon is bőven túlkúszik majd a hőmérő higanyszála. Az 5-6 fok körüli délután hőmérséklet teljesen megszokottá válik január 2. hetére.


Január 2. fele és február legeleje további melegedést mutat, ráadásul az évszakhoz képest egészen sok napsütéssel. Több olyan nap is szerepel az előrejelzésben, ahol a 7-8 fok lesz a napi maximum.


Ha pedig mindez még nem lenne elég: a február további napjai sem nagyon hagyják cserben az enyhe télben reménykedőket. Napos, nagyrészt enyhe idő vár ránk.

 Idén tehát úgy tűnik, hogy a megszokott tél érdeklődés  hiányában egyszerűen elmarad.



Mi a véleményed???