Kambodzsa az új Thaiföld...EZÉRT:


Kambodzsa elég új szereplő a világturizmus színpadán. 1993-ra stabilizálódott az ország rendje, ekkorra tehető az első turisták megjelenése, azóta fejlődik a turizmus, szerencsére nem iszonyatos mértékben, így az oda látogató még elkaphatja Délkelet-Ázsia utolsó backpacker helyeinek egyikét.

A gyönyörű fehér homokos-pálmafás tengerpartok Sihanoukville környékén nincsenek annyira beépítve, mint Thaiföldön és nincs tele orosz turistákkal, mint Vietnámban. Itt az ember tényleg önfeledten tud sznorkelezni, sétálni a parton, vagy csak élvezni a naplementét Koh Rong szigetén.A parttól alig egy órányira fekvő szigeten még paradicsomi állapotok uralkodnak. Nincsenek utak, nincs közlekedés, áram is csak módjával, bár néhány luxus resort építése már elkezdődött, s várhatóan az elkövetkező években ide is benyomul a tömegturizmus.Persze aki aktívkodni akar, nem csak érezni a nyugalmat, az elmehet egy 
hajókirándulásra, ahol ez ember megfoghatja magának az ebédre való halat, majd snorkelezhet egyet a csodaszép tengerben.

Persze az ország nem csak meseszép tengerpartokból áll. Az ország bevételeinek felét a turizmus adja, ezen belül 50% köszönhető Siem Reap környékének. Nem ismerős a városnév? Itt található Angkor világhírű romvárosa, Ázsia csodája, a Világ egyik csakrája.

Kambodzsát nem szabad kihagyni, életre szóló élményt jelent a napfelkelte Angkorban, a napnyugta Koh Rong szigetén, egy hideg sör a Pub Street forgatagában és az a szép fehér homok. 

Mondjuk februárban!! 

Oszd meg,mert sokan látni szeretnék ezt a paradicsomot!