Mit tartalmazzon az utazós neszesszer?


Amikor utazáshoz pakolunk szépségápolási termékeket, akkor az elsődleges szempontok a következők kell, hogy legyenek: univerzális, minél jobban kihasználható dolgokat vigyünk magunkkal, lehetőleg minél kevesebb helyet foglaljanak, és tényleg csak azt vigyük magunkkal, amire szükségünk lesz.

A szépségápolás- és sminktermékek esetében szerintem (számomra) ez gyakran nehezebben kivitelezhető, mint ruháknál. A tisztálkodási szereknél nem utolsó szempont például a súly. Egy sampon, egy balzsam, egy arctonik, egy sminklemosó, arclemosó és még hosszan folytatódhatna a lista. Ha csak néhány napra megyünk, akkor jól járunk, ha beszerezzük a mini verzióját annak, aminek kapható. Egy-két hetes nyaralás esetén ugyanakkor ezek nem biztos, hogy elegendőnek bizonyulnak, viszonyt az áruk igencsak borsos, úgyhogy nem érdemes többet venni belőlük.

 Én ilyenkor már előre felkészülök, és nem dobom ki a kiürült samponos, tusfürdős, arclemosós stb. flakont. Félreteszem őket, és egy bontatlan flakonból átöntök beléjük annyit, amennyi gondolom, hogy kellhet.


A súly mellett hely szempontjából sem utolsó ez a megoldás. Mivel eleve kevés volt a flakonokban, a nyaralás végére feltehetően nem vagy alig marad bennük, így nyugodtan ki lehet dobni őket, és jöhetnek a helyükre a bőröndben a nyaralás alatt vásárolt kincsek. A sminkcuccokról elsőre az juthat eszünkbe, hogy "á, ezek aztán alig foglalnak helyet". De ugye ismerjük a sok kicsi sokra megy mondást? Abszolút igaz itt is. Gondoljuk át, mire lehet szükségünk. Bizonyára szeretnénk nappali és esti sminkekre is készülni, így mindkettőhöz pakolni kell. Javaslom a kisebb méretű paletták előnyben részesítését, és a nagyok otthon hagyását. Jól járhatunk földszíneket tartalmazó összeállításokkal, mert ezek kiválóak nappali sminkhez, és egy fekete mellékelésével (ha eredetileg nem tartalmazza) könnyen bulisat is varázsolhatunk belőle.

 Kelleni fog valami, amivel kontúrozzuk a szemünket: szemceruza, tus, tusfilc, ki mit részesít előnyben. Véleményem szerint két színnel, barnával és feketével vígan boldogulunk két hétig is akár, de akinek ez nem elég, csapjon hozzájuk egy színeset is. Nem feledkezhetünk meg a szempillaspirálról sem, hiszen enélkül nem teljes a smink.

Legyen még a neszesszerben alapozó, púder, szemöldökpor- vagy ceruza, valami, amivel kontúrozni szoktál és egy pirosító, ami illik a bepakolt szemhéjpúderekhez. Az ajkunkra elég lehet, ha egy fényvédőt tartalmazó ajakápolót használunk, de természetesen elvihetünk magunkkal egy-két rúzst vagy szájfényt is, ha még befér. 

Oszd meg,hogy ha kimaradt valami barátaid észre vehessék!:)